Advent ünnep 2015 a Szent istván téren Budapesten

Klikk, ha karácsonyi ajándékot keresel

Hazánk egyik legjelentősebb egyházi és idegenforgalmi nevezetessége, a Szent István Bazilika előtti tér idén ötödik alkalommal lesz az adventi időszak leglátványosabb, élményekkel teli találkozópontja Budapesten november 27-től január 2-ig.

Az Adventi Ünnepen a Bazilikánál idén is az ország legnagyobb méretű és leglátványosabb vizuális élménye várja az ide látogatókat: a Bazilika ezer négyzetméteres homlokzatán esténként minden fél órában színpompás, karácsonyi ihletésű rövidfilmek kelnek életre 3D-ben, a tér és a belváros ünnepi fényei pedig varázslatos hátteret adnak egy téli sétához.

A 35 napig tartó adventi vásárra változatos programokkal, exkluzív rendezvényekkel, korcsolyapályával és jótékonysági eseményekkel várják a családokat, baráti társaságokat.

A vásár középpontjában a gyermekek legnagyobb örömére ebben az évben is az ingyenesen használható, 200 nm-es korcsolyapálya áll majd az ünnepi díszbe öltözött karácsonyfa körül kialakítva, ahol minden hétvégén korcsolyaoktatással is segítik az érdeklődőket.

A téren felállított mesebeli faházakban közel nyolcvan kézműves igényes, előzetesen zsűrizett ajándéktárgyai között válogathatnak, de megtalálhatják itt fiatal tehetségek dizájntermékeit is.

Az adventi vásár a Bazilikánál idén újabb színfolttal gyarapodik. A tavaly debütált és nagy sikert aratott street food az idén az egész Zrínyi utcát uralja majd: az utcát teljes hosszában gasztro kiállítók töltik meg különleges ételekkel, adventi ínyencségekkel, a nemzetközi konyha ízeivel.

A Sas utcától a Széchenyi térig a legmenőbb hazai food truckek és street food kiállítók sorakoznak majd fel.

A több mint harminc kiállító utcai étkezésre komponált palacsintával, grill szendvicsekkel, levesező bárral, újhullámos lepénnyel és lángossal, pljeskavicával, olasz édességekkel és sós finomságokkal kényeztetik majd mindazokat, akik az adventi időszak legnagyobb street food őrületében szeretnének részt venni. 2016. január 1-jén pedig a gasztrokavalkádot Lencse Nappal zárja a vásár az újévi hagyományoknak megfelelően.

További infok, programok itt.