Ha már előkészültünk a tésztával és megsütöttük a lapokat, már csak a mézeskalács-falak felhúzása marad hátra!
Amire szükségünk lesz
mézeskalács tészta | ||
cukor |
A házikó elkészítése
Az előző nap elkészített tésztát vegyük ki a tálból, gyúrjuk össze gyúródeszkán vékonyra. Ha ragad a deszkához, lisztezzük meg a deszkát egy picit. Nem baj, ha a tészta széle nem egyenletes, úgyis formákat fogunk kivágni ebből. Kb. 3-4 mm vastagságúra nyújtsuk a tésztát. Vágjuk ki papírból a ház darabjait, azt helyezzük rá a tésztára és vágjuk ki az elemeket, majd tegyük sütőpapírral bélelt sütőlapra. Ablakot és ajtót is vágjunk a házikónkra. Akár díszítést is rakhatunk a házfalra, ha szeretnénk.
A tipp ITT folytatódik és videón is elérhető a készítés
A tipp ITT folytatódik és videón is elérhető a készítés