Kezdődik az adventi vásár a bécsi Városháza előtt

A bécsi Városháza előtt felállított óriási karácsonyfa kivilágításával veszi kezdetét szombat este a legnagyobb bécsi adventi vásár.

Az Adventi Varázslat nevet viselő rendezvény nemcsak a legismertebb, hanem a legnagyobb is az osztrák főváros karácsonyi vásárai közül. A patinás Városháza előtt felállított hatalmas karácsonyfa az idén Alsó-Ausztria tartományból érkezett, 120 éves és 32 méter magas. Ágait ezer LED-fényből álló égősor díszíti.

Idén először egy színpadot is felállítanak a fenyőfa tövében. Itt hetente négyszer osztrák hírességek olvasnak fel karácsonyi meséket. A látogatók 140 pavilon áruválasztékából válogathatnak.

A bécsi gazdasági kamara becslése szerint egyedül a fővárosban 8,5 millióan fordulnak meg a számos karácsonyi vásár valamelyikében. A vásárlók várhatóan összesen 185 millió eurót költenek az idén, egy alkalommal fejenként átlagosan 20-39 eurót (mintegy 5 700-11 000 forint).

Nyomj egy tetsziket, ha szereted a karácsonyt.
A kamara felmérése szerint a legtöbben a hangulat miatt keresik fel a karácsonyi vásárokat. Sokan azért mennek ki, mert jó alkalomnak tartják arra, hogy barátokkal találkozzanak, de nem utolsó szempont a standokon kapható forralt bor és puncs sem.

A közvélemény-kutatás szerint a bécsi adventi vásárok közül a legkedveltebb a schönbrunni kastély parkjában található. A második a 7. kerületi spittelbergi vásár és a harmadik legnépszerűbb a Városháza előtti.

- MTI -