Megtartó hagyományok - Kiállítás és kreatív készülődés karácsonyra

Megtartó hagyományok címmel népművészeti és népi iparművészeti kiállítás nyílt szombaton a győri Városi Művészeti Múzeumban.

Az alkotók az adventi hétvégeken személyesen is jelen lesznek, s bevezetik a gyerekeket a mécsestartó- és a karácsonyfadísz készítés fortélyaiba.

A karácsonyváró játszóházaknak a kiállítótér hangulatos enteriőrje ad helyet az Esterházy-palota aulájában - mondta Grászli Bernadett igazgató az MTI-nek pénteken. A gyerekeket kreativitásra inspiráló környezet, fafaragványok, fazekas dísztárgyak, karácsonyi mézeskalács figurák és szalmadíszek veszik körül. A tárlaton felvonultatott kézműves különlegességek kilenc alkotó munkái - tette hozzá a múzeum vezetője.

Karácsonyig minden hétvégén várja az ünnepre készülődő gyerekeket a közgyűjtemény, ahol különféle ajándékokat, egyebek között üvegképeket és képeslapokat, gyertyatartókat és ablakdíszeket készíthetnek.
Munka közben szó esik majd azokról a tradíciókról is, amelyek a karácsonyváráshoz és az ünnephez kötődnek - tette hozzá az igazgató.