Csaknem két és félmillió forintot spórol Miskolc a karácsonyi díszvilágításon

Csaknem két és félmillió forintot spórol Miskolc a karácsonyi díszvilágításon, az ugyanis tavaly ennyibe került a városnak, idén viszont csak 115 ezer forintot fordítanak rá – közölte a helyi önkormányzat szóvivője.

Dobos Tímea felidézte, hogy 2010-ben november végétől január első hetéig a közvilágítás teljes időtartama alatt – napi 13-14 órán át – világítottak a karácsonyi díszelemek és égősorok. Idén azonban csak advent negyedik vasárnapján, karácsonykor, valamint december 27-e és január 01-e között napi öt és félóra időtartamig díszítik fények a belvárost.

Ebben az évben az Ady Endre út és a Városház tér között átfeszítéses elemek, a Városház téren, a Széchenyi utcán, illetve a Szent István téren az élőfákon elhelyezett fényfüzérek adnak ünnepi hangulatot – tette hozzá.

Azt is elmondta, hogy a Jégvirág IV. című gyermekrajzpályázat beérkezett munkáit is bevonják az ünnepi fények sorozatába. A gyerekek alkotásaiból kiállítást rendeztek, a legszebb gyermekrajz alapján pedig nagyméretű lámpafüzért készítenek, amely az Erzsébet térre kerül.

Dobos Tímea megjegyezte, hogy a miskolci önkormányzati képviselőknek lehetőségük van kivilágítani a körzetükben lévő utcákat és tereket, amennyiben maguk fedezik a díszítőelemek fel- és leszerelését, az “almérő” kihelyezését, megtérítik a fogyasztást és teljesítmény alapú elszámolással fizetik meg a költségeket.

- MTI