Most olcsó az ajándék

Karácsonykor mindent el lehet adni – tartja a kereskedőmondás, de mit érdemes az ünnepi forgatagban beszerezni, mit jó korábban vagy épp később megvásárolni?

 Ehhez ad tanácsokat a Bors. Sokan legyintenek: messze még a karácsony! Pedig sok terméket olcsóbban szerezhetünk be októberben, mint decemberben.

Praktikusak a kozmetikai csomagok, amelyeknek november második felétől már megkérik az árukat, de novemberben még „2-t fizet, 3-at kap” típusú akciókkal szórják ki ezeket.

Akik műszaki cikket ajándékoznának, azok a főváros legnagyobb plazájában novemberben nyíló „fukar” áruház akciójára gyúrhatnak, amire nyilván kedvező árakkal válaszol majd a konkurencia is.

A filmek szerelmeseinek az október végi DVD-fesztiválon alig egy mozijegy áráért lehet olyan kincseket bezsákolni, mint az ABBA-musicalfilm vagy a legújabb Robin Hood feldolgozás. A zenebolondoknak a legfrissebb lemezek papírtokos változataival ugyanazt a zenét 30 százalékkal olcsóbban kínálják, ezért az új megjelenésekkel is érdemes az ünnepi szezont megvárni.

Márkás italt, kávét és teát viszont ajánlatos a karácsonyi vásárban megvenni. Ilyenkor gyakori, hogy a szokásos árért egy nemes nedű vagy kávé mellé ajándék doboz, pár száz forint pluszért pohár vagy csésze jár. A teakedvelőknek újabb és újabb, korlátozott ideig kapható ünnepi ízvariációkkal készülnek a gyártók.

November végétől a játékpiac is felpezsdül, és az akciós katalógusok mellett a polcokat is érdemes stírölni, mert a szokásos árukínálat sokszorosából válogathatunk olyankor.

A cipőket, ruhákat mindig december 27-étől kínálják nagy árengedménnyel, így a megajándékozottat vásárlási utalvánnyal célszerű meglepni, az ünnep előtt kinézett ruhamellé ugyanannyiért olyankor akár kiegészítőt is vehet.

Hasznos volt az anyagunk? Nyomj egy lájkot!