Idén újra Budapesti Karácsony

November 18 és december 30 között rendezik meg a Budapest belvárosi Vörösmarty téren az Európa szerte nagy hírnévre szertett Budapesti Karácsonyi vásárt. November 18 és december 30 között rendezik meg a Budapest belvárosi Vörösmarty téren az Európa szerte nagy hírnévre szertett Budapesti Karácsonyi vásárt.

Idéntől változásokat terveznek a szervezők, a tér zsúfoltságának elkerülése érdekében, 10 faházzal kevesebbet helyeznek ki, ami körülbelül 40 standdal kevesebbet eredményez, de ez a kínálatot nem fogja érinteni az ígéretek szerint. A tér elrendezése is változni fog, de az óriási karácsonyfa, az adventi koszorú, a Betlehem, a mikulásház és a kézműves játszóház változatlan marad. Mint ahogy természetesen a Gerbaud-házon levő, óriási kalendárium is a hagyományoknak megfelelően lesz kialakítva.

További újdonság, hogy a megszokott ajándéktárgyakon kívül karácsonyi kiegészítő kellékeket is lehet majd kapni, és a gasztronómiai kínálat is kiegészül, a tél és a karácsony hangulatához kapcsolódó ételekkel, italokkal.

A kiállítók kiválasztása szakmai javaslattétel alapján történik, és ettől az évtől lehetőséget biztosítanak a még tanuló vagy pályakezdő népi iparművészeknek is. A lehetőségekhez mérten igyekeznek majd az árakat visszafogni, és újdonság, hogy Budapest Kártyával rendelkező vendégek, 10 %-os kedvezményt kaphatnak minden, a téren található kézműves és gasztronómiai termékből.

Budapest legjelentősebb adventi rendezvénye minden kedves látogatót szeretettel vár!

- nepszava.hu -