Könyv-ajánlat: Kreatív karácsony - A legjobb dekorációk, menük és ajándékötletek

Csengettyűszó, szikrázó hóesés, gyertyafényben tündöklő karácsonyfa, a friss sütemények illata... Ha végre eljön a várva várt karácsony, szeretnénk, ha minden tökéletes lenne.

Ebben a könyvben mindent megtalálunk, ami a meghitt és emlékezetes ünnephez szükséges. Hasznos tippeket és kreatív ötleteket kapunk ahhoz, hogyan díszíthetjük fel ízlésünknek megfelelően a lakásunkat, a karácsonyfát és az ünnepi asztalt. Számos részletes leírás mutatja meg lépésről lépésre, hogyan készíthetünk saját kezűleg látványos díszeket, koszorúkat vagy éppen betlehemet.

Természetesen a karácsonyi receptek sem hiányoznak. A könyv célja, hogy ráhangoljon az ünnepre, és számos régi és új ötlettel, sok hasznos tippel megszépítse a várakozás idejét.

Bővebb info a könyvről és rendeld meg most kedvezményesen.

DVD-ajánlatunk: Négy karácsony

Minden karácsonykor a boldog vadházasok, Brad és Kate repülőre ülnek, hogy megszabaduljanak az elvált szülőktől és az idegesítő rokonságtól.

Ezúttal azonban mindent belep a vastag köd, még a Jézuska sem tudja eloszlatni, a repteret lezárják, így hőseink kénytelenek megülni a családjaikkal négy karácsonyi ünnepet egyetlen pörgős, mulatságos nap alatt.

Vince Vaughn és Reese Witherspoon a főszereplői ennek a sztárparádénak, amely igazán megdolgozza a rekeszizmokat: Brad megtanulja, hogyan ne szereljünk fel parabolaantennát, Kate hadseregnyi csintalan kölyökkel veszi fel a harcot egy felfújható karácsonyi kastélyban, majd Máriává és Józseffé kell válniuk egy bolondos ünnepi játék kedvéért. Vajon túléli-e Brad és Kate kapcsolata a Négy karácsonyt?

A magyar változat szinkron: igen felirat: igen Játékidő 85 perc Megjelenés dátuma 2009. november 24. Hangsávok magyar angol német.

Rendeld meg ITT.

Remek karácsonyi viccek 1.: Karácsonyfát keresnek a rendőrök

Két rendőr elmegy az erdőbe, hogy karácsonyfát vágjanak maguknak.

A térdig érő hóban gázolva órák hosszat keresik a megfelelő fenyőfát, de nem találják. A nap lenyugszik, feltámad a jeges szél, a távolban felvonyít valami állat.

Az egyik rendőr odafordul a másikhoz:
- Na, ebből nekem elegem van! A legközelebbi fát kivágjuk, akár fel van díszítve, akár nincs!

Még több karácsonyi vicc ITT: A 6 legjobb karácsonyi vicc

Lájk, ha tetszik a vicc.

Kézzel készített karácsonyi ajándékok 2. - Művészkedj temperával!

Mint a hajdani rajzórákon, próbálj egy szép karácsonyi hangulatú festményt készíteni.
Talán a legegyszerűbb, ha fehér kartonpapírra festesz színes gömböket, esetleg karácsonyfát, vagy téli tájat.



Lájk, ha szereted a karácsonyt.

Érdekes dolgot mutat egy új karácsonyi felmérés

A britek és a dánok egyharmadának a karácsony nemcsak a szeretet ünnepe, hanem egyben az alkoholé is egy nemzetközi felmérés szerint.

Arra a kérdésre, hogy az ünnepnapokon isznak-e alkoholt, a britek 33, a dánok 30 százaléka válaszolt igennel. A németek 17 százaléka vallotta be, hogy karácsonykor gyakran nyúl a pohár után.

A YouGov közvélemény-kutató intézet reprezentatív felmérése Németországban, Nagy-Britanniában, Dániában, Finnországban, Svédországban és Norvégiában készült.

A felmérésből kiderült, a franciáknak csak kis része - 8 százaléka - fogyaszt alkoholt az ünnep idején. A norvégok 21, a finnek 24, a svédek 25 százaléka iszik karácsonykor.

Fehér karácsonyról elsősorban a finnek álmodoznak, 67 százalékuk szeretne havat. Legkevésbé ott reménykednek ebben, ahol nagyon valószerűtlen is: Nagy-Britanniában, ahol a megkérdezettek egyharmada vágyik rá.

A franciák (74 százalék) és a britek (69 százalék) többsége úgy véli, hogy már elveszett az ünnep valódi jelentése. Az európaiak közül viszonylag kevesen érzik magukat egyedül karácsonykor. Leginkább a franciák magányosak (19 százalékuk), őket a britek, a finnek és a németek követik 12-12 százalékkal.

- MTI -

Megérkezett a karácsonyfa a Szent Péter térre

Egy napig országúton és autósztrádán utazott, és csütörtökön megérkezett a Szent Péter térre az a huszonnégy méter magas fenyőfa, melyet az idén az olasz Molise tartomány ajándékozott a Vatikánnak.

Vasárnap vágták ki, szerdán az olasz katasztrófavédelem óriásdaruja tette fel egy harminc méter hosszú kamionra a dél-olasz Appenninekből útnak indított fenyőt. Karácsonyi hangulatot a hirtelen támadt havazás teremtett hozzá - írta a l'Osservatore Romano.

A szentszéki napilap hangsúlyozta, ez az első alkalom, hogy a fenyőt Molise ajándékozta azóta, hogy II. János Pál 1982-ben bevezette a Szent Péter téren állított karácsonyfa hagyományát.

A fát az ezerkétszáz méter magason levő, háromszáz lakosú Pescopennataro település körüli erdőben választották ki.

2004-ben jelentkeztünk a Vatikánban, hogy mi szeretnénk adományozni a karácsonyfát, és most került ránk a sor - hangoztatta Pompilio Sciulli polgármester. Elmondta, hogy a december 14-i gyertyagyújtásra a település összes lakosa a Vatikánba utazik.

Pescopennataro küldte Rómába a Colosseumnál idén felállított huszonkét méteres fenyőfát is. A Capitolium-domb lábánál, a Velence téren magasodó karacsonyfa a dél-tiroli Alpokból, Andalóból érkezett, egy német ajkú család adományaként.

A római karácsonyfák gyertyagyújtása december 8-án, a szeplőtelen fogantatás ünnepén lesz.

Válogass a karácsonyi ajándék tippek közül - most nagy kedvezményt adnak

Ha nem tudja mivel lepje meg szeretteit, talán segíthetünk!
Karácsonyi ajándékot, ajándékötleteket keresel? Több izgalmas ajándék ötlet közül válogathatsz!

Kattints ide!

Zajlik Balázs Fecó adventi turnéja - jegyek itt az Érints meg koncertjeire

Kecskeméten, Kaposvárott, Szolnokon, Sopronban, Győrben, Veszprémben, Nagykanizsán és Debrecenben tart adventi koncertet Balázs Fecó. 

Decemberben adventi turnéra indul és az ország számos je templomában viszi el azt az érintést, amit utánozhatatlan lírája képvisel - már életében - is a magyar könnyűzene klasszikusainak panteonjában.

Nem csak a jól ismert, templomba is illő dalok – a címadó Érints meg!, Gyertyák a téren, Maradj velem! stb. - csendülnek fel, hanem a szerző – énekes Bach átiratai is helyt kapnak e rendhagyó koncerten.

IdőpontProgram




2012/12/07
P 19:00
Kecskemét - Katolikus Nagytemplom
Kecskemét - Katolikus Nagytemplom
Kecskemét
Érints meg! - Balázs Fecó adventi koncertjeJegyvásárlás
2012/12/08
Sz 19:00
Kaposvár - Szivárvány Kultúrpalota
Kaposvár - Szivárvány Kultúrpalota
Kaposvár
Érints meg! - Balázs Fecó adventi koncertjeJegyvásárlás
2012/12/14
P 19:30
Szolnok - Belvárosi Katolikus Templom
Szolnok - Belvárosi Katolikus Templom
Szolnok
Érints meg! - Balázs Fecó adventi koncertjeJegyvásárlás
2012/12/16
V 19:00
Sopron, Evangélikus Templom
Sopron, Evangélikus Templom
Sopron
Érints meg! - Balázs Fecó adventi koncertjeJegyvásárlás
2012/12/17
H 19:00
Győr - Evangélikus Öregtemplom
Győr - Evangélikus Öregtemplom
Győr
Érints meg! - Balázs Fecó adventi koncertjeJegyvásárlás
2012/12/18
K 19:00
Veszprém, Árpádházi Szent Margit templom
Veszprém, Árpádházi Szent Margit templom
Veszprém
Érints meg! - Balázs Fecó adventi koncertjeJegyvásárlás
2012/12/20
Cs 19:30
Nagykanizsa, Jézus Szíve Plébánia Templom
Nagykanizsa, Jézus Szíve Plébánia Templom
Nagykanizsa
Érints meg! - Balázs Fecó adventi koncertjeJegyvásárlás
2012/12/22
Sz 19:00
Debreceni Református Nagytemplom
Debreceni Református Nagytemplom
Debrecen
Érints meg! - Balázs Fecó adventi koncertjeJegyvásárlás

Adverticum a gyerekek karácsonyáért

Az Adverticum az idei év karácsonyán nem csak ügyfeleire és munkatársaira gondol, de egy budapesti gyermekkórház kis lakóit is meglepi az ünnep alkalmából.

A szenteste közeledtével a cég munkatársai egy feldíszített karácsonyfával és számos játékkal járulnak hozzá a gyermekkórház ünnepéhez.

A jótékony akció keretében az Adverticum kollégái és ügyfelei körében gyűjtést rendez a gyerekeknek, melyre szívesen fogadnak plüss állatokat, könyveket és készségfejlesztő játékokat (ceruza, gyöngy, gyurma, festék, zsírkréta stb.), mellyel feledtetni tudják az ünnepek alatt kórházban töltött időszak nehézségeit.

Ha szeretne hozzájárulni a gyermekek karácsonyához, akkor további információt ezen az oldalon talál.

Kreatív ajándék csomagolás

Ajándékokat osztanak a Szegedi Kortárs Balett táncosai

A Csajkovszkij Diótörőjének előadásain összegyűjtött játékokat juttatják el rászoruló és beteg gyermekeknek a Szegedi Kortárs Balett táncosai, az első ajándékokat kedden adták át a Szegedi Tudományegyetem gyermekgyógyászati klinikáján.

Juronics Tamás, a társulat művészeti vezetője elmondta, a jótékonysági akció ötlete szinte magától adódott, hiszen a Diótörőben egy használt játékot kap Marika, a főszereplő. A balettelőadásra érkező gyerekek örömmel fogadták az együttes felhívását. Az óvodások, kisiskolások elhozták a színházba megunt, de jó állapotú játékaikat. A társulat tagjai a karácsonyig hátralévő hetekben ezeket viszik el a nehéz sorban élő vagy éppen beteg gyermekeknek.

A Kossuth-díjas művész szerint fontos, hogy az előadás és a jótékonysági akció amellett, hogy megszeretteti a gyerekekkel a táncművészetet, ráébreszti őket arra is, jó érzés adni, segíteni másokon.

Néhány táncos a következő héten ellátogat a pécsi gyermekonkológiai osztályra is. Kiss Róbert, a társulat táncművésze elmondta, hogy 1996-ban, tizenkét esztendős korában kezelték itt. Nyirokrákot diagnosztizáltak nála, fél éven át kapott kemoterápiát, és sikerült legyőznie a betegséget. Bár már korábban, hétéves korától járt egy néptánccsoportba, néhány esztendővel később eldöntötte, profi táncos lesz.

Karácsonyiképeslap-kiállítás Budapesten

Régi karácsonyok és szilveszterek hangulatát idézi meg képeslapok segítségével a Balassi Intézet csütörtökön megnyíló kiállítása.

A hegyfalui Képeslap Múzeum kollekciójából válogatott kiállítás bepillantást nyújt az elmúlt század mára már feledésbe merült, meghitt karácsonyainak világába - olvasható a Balassi Intézet közleményében.

A lapokon láthatóak a csillagot követő háromkirályok, a jászolban fekvő kis Jézus, az otthon melegét sugárzó, hóval borított házak ablakai, őzek és énekes madárkák, ajándéktól roskadozó fenyőfa, Mikulás - aki a századforduló táján még fehér kabátot viselt -, vidám, tiszta lelkű gyermekek, akiknek lépteire angyal vigyáz, akikkel mesebeli törpék szánkóznak.

A bemutatott lapok nem műalkotások, hátoldalukon sokszor szűkszavú és hivatalos, máskor meghatóan személyes történeteket hordoznak. "Ám ha ránézünk egy képeslapra, nem csak a kézzel írt sorokat betűzhetjük ki, annál sokkal többet. Egy képeslap ékesen beszél saját koráról, s a benne élő emberekről is" - olvasható az ajánlóban.

A közlés szerint a kiállítás január végéig ingyenesen tekinthető meg a Balassi Intézetben.

Borkarácsonyfát állítanak Budapesten

Az ország első borkarácsonyfáját állítja fel a Badacsonyi Kör csütörtökön a Városligeti Műjégpálya dísztermében - tájékoztatta az MTI-t a rendezvény ötletgazdája.

Kardos Gábor elmondta, hogy a Badacsonyi Kör budapesti bemutatkozását a Városligeti Műjégpálya új dísztermében tartják csütörtökön délután 4-től este 8-óráig.

A Kör tagjai pincészetük palackjaiból állítják fel az ország első karácsonyfáját; a látványos építménynek meglepetés-elemei is lesznek - ígérte Kardos Gábor.

A rendezvényen bemutatják a közös Kör-Kéknyelűt, amely az ország első, neves pincészetek által közösen szüretelt és elkészített bora, valamint újborokat is.

A rendezvényen bemutatják boraikat a Badacsonyi Kör tagjai: Istvándy Gergely, Kardos Gábor, Laposa Bence, Szeremley László és Váli Péter, valamint Borbély Tamás is, aki az Év borásza díj badacsonyi jelöltje.

Magyar Nemzeti Galéria: Ünnepi ízek, hangok, képek

December első péntekén ismét 22 óráig várja az érdeklődőket a Magyar Nemzeti Galéria.

A látogatók megismerkedhetnek a 19. századi magyar festőóriás, Benczúr Gyula életművével és a hosszított nyitva tartás keretében utolsó alkalommal láthatják a magyar történelem képeit felsorakoztató Hősök, királyok, szentek című kiállítást és az Újrafestett valóság-Rendhagyó kiállítás a sokszínűség jegyében című tárlatot.

Az érdeklődők tárlatvezetés keretében tekinthetik meg az Így éltek Ti. Faragó József művészete című századfordulós karikatúrákat bemutató grafikai kiállításunkat.

Az év utolsó MNG Extráján ünnepi dallamok csendülnek fel: az Ars Nova Sacra Kórus Karácsonyi koncertjét, valamint Váczi Eszter és a Quartet fellépését hallgathatják meg az érdeklődök. A Medic’all Art Dance Társulat improvizációs táncelőadása ezúttal a 20. század alkotásaihoz vezet.

Számos ajándékötlettel várjuk ezen az estén látogatóinkat: bemutatjuk a Borigo Magazin gondozásában megjelenő Nagy Magyar Boratlaszt, melyet a helyszínen kedvezményes áron lehet megvásárolni. Kreatív műhelyünkben ajtókopogtatót és karácsonyi díszeket készíthetnek kicsik és nagyok egyaránt. Karácsonyi ajándékvásár keretében a Galéria gyűjteményéhez kapcsolódó noteszeket, naptárakat és képeslapokat kínálunk kedvezményes áron.

A borokról ezen az estén a villányi Jackfall Bormanufaktúra gondoskodik, karácsonyi ízeket pedig a Szamos Marcipán kínálatából választhatunk.

Bővebb ITT.

Megkezdődött az adventi időszak

Vasárnap kezdődik az adventi időszak, amely Krisztus születésének ünnepéig, karácsonyig a várakozásra és a bűnbánatra szólítja a híveket. A templomokban országszerte advent első vasárnapjának liturgiáját tartják.

Az adventi készület hagyománya a 4. században alakult ki, amikor a vízkeresztkor tartott keresztelések előtt háromhetes előkészületi időt tartottak.

Az 5. században ez a várakozás átalakult: már a karácsonyra, Krisztus megszületésére készültek lelkileg a keresztények az ünnepet megelőző hat héten keresztül, ebből lett végül a négy vasárnapot átívelő adventi időszak.

Az adventi várakozás során nem csupán Krisztus születésére, hanem utolsó eljövetelére is készülődnek a hívek, ez főleg a bűnbánat, a böjt, valamint a lelki és tettekben megnyilvánuló jó cselekedetekben ölt testet. Az adventi koszorún megjelenő lila szín is a bűnbánatot szimbolizálja, amelyet megtör a harmadik vasárnap rózsaszín gyertyával jelzett, örömre való utalása.

Az adventi időszaknak több hagyományos, a lelki elmélyülést és Krisztus eljövetelére való felkészülést segítő gyakorlata van. Ilyen egyebek mellett az adventi koszorú készítése, a különös odafigyelés embertársainkra, a titokban végzett jó cselekedetek és a családi, közösségi gyertyagyújtások.

Országszerte sok helyen tartanak ünnepi gyertyagyújtást advent első vasárnapján. Budapesten a bazilikánál Rogán Antal V. kerületi polgármester, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője mond köszöntőt, Balog Zoltán emberi erőforrás miniszter pedig Debrecenben vesz részt az ünnepségen. Egerben és Kaposváron a polgármesterek nyitják meg az adventi időszakot, Szegeden Botka László (MSZP) polgármester mellett Kiss-Rigó László szeged-csanádi püspök gyújtja meg az adventi koszorún az első gyertyát.