Ellenzi a gyerekek karácsonyi kívánságlistáját egy anyaszervezet

Ellenzi a gyerekek hagyományos karácsonyi kívánságlista-írását Nagy-Britanniában az Anyák Szövetsége nevű civil szervezet, mert a szokás az ünnep elüzletiesedését szolgálja.

A szervezet a listaírási gyakorlat felhagyására szólít fel, kezdeményezését támogatja Rowan Williams canterbury-i érsek is.

A szervezet felmérése szerint a brit szülők 84 százaléka a listán szereplőkön túl az utolsó pillanatokban még extraajándékot is vásárol csemetéjének. 46 százalékuk erején felül költekezik, kénytelen kölcsönt felvenni azért, hogy meg tudja venni a listán szereplő ajándékokat. A szülők 59 százaléka bevallotta, hogy vett már olyan ajándékot gyermekének, amely rajta volt a listán, ám eleve használhatatlanságra volt ítélve, mert például nem felelt meg a csemete korának.

A felmérés eredménye szerint a szülők többsége csalódottnak találta gyerekét, ha az nem kapta meg a listáján szereplő összes ajándékot.

"Kitartóan nehezedik ránk a nyomás, hogy szülőként megvegyünk dolgokat gyerekeinknek. A nyomás gyermekeinktől jön, ám gyakran tükrözi tisztán azt a marketinghatást, amelynek a gyerekek a reklámok révén naponta ki vannak téve" - idézte Canterbury érsekét a The Daily Telegraph című brit lap.

- MTI -